15 jul 2018

Stichting Zorggroep Voorhout

Alle huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en apothekers in Voorhout gaan samenwerken onder de ‘Stichting Zorggroep Voorhout’. Hierdoor wordt de chronische patiëntenzorg in Voorhout nóg beter, zo verwachten de zorgverleners die vrijdag een samenwerkingsovereenkomst tekenden in Grand Café Cheers in Voorhout.

De medici en zorgverleners werken in voorhout voortaan intensief samen op de zogeheten ‘multidisciplinaire zorg’. Dan gaat het niet alleen om hart- en vaatziekten, diabetes, COPD en Astma. Maar ook om lage rugklachten, kwetsbare ouderen, incontinentie, GGZ, angst- en stemmingsstoornissen.

Voorzitter van de Stichting Zorggroep Voorhout is huisarts Frans Zonneveld. Hij is blij en verheugd dat deze stap is gezet. “De druk op onze eerstelijns zorg wordt steeds groter en wij proberen nu met het bundelen van de gezamenlijke krachten, de toenemende werkdruk beter het hoofd te kunnen bieden. Door het bundelen en centreren van onze inzet, kunnen wij onze samenwerking met de gemeente Teylingen, de sociale wijkteams en de thuiszorg, nog beter organiseren”, aldus Zonneveld.

Voorbeeld
Voorhout is volgens de initiatiefnemers de eerste plaats in de regio waar zorgveleners de krachten op deze manier bundelen. De verwachting is dat ook andere dorpen dit voorbeeld zullen volgen. Hans Brehler, Bestuurder Regionale Organisatie Huisartsen West Nederland, denkt dit ook. “De stap die Voorhout nu doet, stimuleren wij ook in de rest van ons werkgebied. Gesprekken zijn gaande in onder meer Hillegom, Sassenheim, Oegstgeest, Lisse, Leiden, Noordwijkerhout en het Groene Hart gebied. Wij bieden hierbij ondersteuning om ook in deze regio’s wijkgericht werken vorm en inhoud te geven. Daarvoor hebben wij de Service Organisatie ©aliber opgericht die ook de Zorggroep Voorhout ondersteund bij Kwaliteitsbeleid, ICT, financiën en op het gebied van personeelsbeleid en organisatieontwikkeling.”

 

Zie ook: http://www.deteyding.nl/16101-2/