Deskundig
Wij helpen je beter te worden
Met onze deskundige fysiotherapeuten, een trainingsschema op maat en de juiste apparatuur helpen wij je beter te worden.
trainingscentrum
Onze fysiotherapeuten zijn experts in beweging
Blijf soepel, kom in beweging in ons medisch trainingscentrum.
Herstel
Let’s start moving
Bewegen is goed voor je, het helpt om soepel te blijven, je conditie op pijl te houden en het helpt bij herstel. 
Specialisten
Thuis in bewegen
Bij Fysio Voorhout is iedereen welkom. Of je nu komt voor manuele therapie, fysiotherapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie of één van onze andere specialismen. Laat ons je helpen.
Begeleiding
Revalideer of sport onder professionele medische begeleiding
In ons medisch trainingscentrum krijg je begeleiding van onze deskundige fysiotherapeuten. Zij weten precies hoe ze jou kunnen helpen en zijn je grootste supporter.

Samenwerkingen

Om de de diagnostiek, behandeling en het na-traject van een operatie een zo goed mogelijke zorg geboden worden, welke indien nodig afgestemd is met het de behandeld arts, zijn wij lid van een aantal netwerken. Hiervoor verzorgt het ziekenhuis de scholing, waardoor wij de behandeling zo specifiek mogelijk kunnen doen. Netwerken waaraan wij zijn verbonden zijn:

  • Rijnlandschoudernetwerk
  • Rijnland heup- en knienetwerk
  • Chronisch Zorgnet: COPD
  • Parkinsonnet
  • MS Zorg Nederland / MS-netwerk
  • Trauma netwerk Leiden
  • Enkel- Voet netwerk
  • VFL (verenigde fysiotherapeuten Leiden)
  • WSV Teylingen
  • ReumanetNL
Fysiotherapie voorhout

Wijk Samenwerkingsverband

Ook zijn wij lid van een regionaal/lokaal netwerk genaamd "Wijk Samenwerkingsverband". Hierin zijn bijna alle lokale eerstelijns disciplines vertegenwoordigd: huisartsen, praktijkondersteuners, apothekers, fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten.

Sporten in Voorhout

In Voorhout zijn diverse verenigingen actief, met daarbij dus ook vele sporters. Om de medische begeleiding van deze sporters zo goed mogelijk te doen, hebben wij met een aantal clubs een samenwerkingsverband.

Zo trainen de spelers van het eerste team van handbalvereniging Foreholte bij ons, maar worden ook de blessures in onze praktijk gezien. Ditzelfde geldt voor voetbalvereniging Foreholte, waar de begeleiding van de selectie ook gedaan wordt in samenwerking met een van onze sportfysiotherapeuten.

Fysiotherapie voor ouderen

Om in Voorhout ook voor ouderen op een zo laagdrempelig mogelijke manier toch wat aan beweging te kunnen doen geven een aantal van onze fysiotherapeuten gym ”bewegen voor ouderen” op verschillende locaties.

Fysiotherapie voorhout

Bedrijfsfysiotherapie bij Royal Van Lent

Werkhouding en werk gerelateerde klachten zijn veel voorkomende problemen op de werkvloer. Om verzuim zo laag mogelijk te houden, kan het raadzaam zijn een gespecialiseerde fysiotherapeut in te schakelen om deze problemen voor te zijn of te verhelpen. Hierbij kan worden gekeken naar de werkplek, werkhouding of kan een scholing met tilinstructies zorgen voor het verminderen van lichamelijke klachten.
Werken aan een bureau is redelijk gestandaardiseerd, echter wanneer met werkt op een plek waar geen enkele houding volgens de standaard gaat (zoals in een fabriek waar boten gebouwd worden) moet er binnen de grenzen gekeken worden hoe hier zo goed mogelijk mee omgegaan kan worden.
Wij hebben samen met Royal Van Lent een unieke samenwerking opgestart, waardoor een van onze collega's 2 dagen aanwezig op deze werkplek voor behandeling, training of instructies. Ook doen we 1x per jaar een "vrijblijvende" lichamelijke "screening" om te kijken of er preventief al gewerkt kan worden aan klachten die gerelateerd zijn aan deze werkplek.